srijeda, 09.04.2008.

6 jednostavnih pravila za mršavljenje

Da moje promjene u životu vrijede cool potvrđuje i sljedeći članak koji sam našla na "zdravlje nešto..." koji je jedan čovjek komentirao kako prakticira takav život te je skinuo 18 kg,je među prvih 15 u triatlonu i izuzetno je zdrav i zadovoljan!
Pa kaže, citiram:

Za smršaviti nije potrebno započinjati neke drastične dijete, niti je potrebno dnevno trčati 20 kilometara.
Smršaviti možete i ako promjenite par jednostavnih životnih navika.

1. Jedite pet puta na dan i nikako ne preskačite doručak

- oni koji misle da ako pola dana ništa ne jedu, da će smršaviti, grdno se varaju. Da bi Vaš metabolizam radio "puno parom" njemu je potreban doručak. Jedite doručak, ručak, večeru i između obroka pojedite neko voće.

2. Barem pola sata na dan se bavite nekom športskom aktivnošču, ako Vam je i to naporno onda se barem sat vremena na dan šetajte.

- kretanje je najbolja tehnika sagorijevanja nakupljenih masnoća

3. U svoju prehranu unesite više voća i povrća

- večim unosom voća i povrća u svoje tijelo, unosite više vitamina i energije te će te biti poletniji. Jabuka je najbolja voćka za mršavljenje.

4. Pijte više tekućine

- gazirana pića izbjegavajte jer su puna šečera. Ako već volite gazirana pića pijte mineralnu ili Coca Colu light koja nema tako reć nikakvih kalorija. 1 dcl obične Cole ima kalorija kao 21 litra Cole light !!!!

5. Nemojte jesti nakon 19 sati

- nakon 18-19 sati, metabolizam se usporava te će se hrana više lijepiti za Vas

6. Iz prehrane pokušajte što više izbaciti unos šečera, brašna, mlijeka, mliječnih proizvoda i soli.

- svi ovi proizvodi su visoko kalorični te ih što manje koristite



Ako se budete pridržavali ovih 6 zlatnih pravila, dugoročno bez večih problema možete očekivati savršenu liniju. Kažem dugoročno jer ovo nije neka drastična dijeta već samo promjena nekih životnih navika koje bez velikih odricanja dovode do velikih rezultata

- 14:03 - Komentari (1) - Isprintaj - #