utorak, 22.04.2008.

Bioritam radi za nas



Puno nas zaboravlja da je bioritam naš prijatelj i da tijelo, iako svako različito, ipak sve stanice tih različitih tijela rade na jedinstven način. Kada razumijemo svoje tijelo, slušamo njegove potrebe i ne mučimo ga vratit će nam zahvalnošću za dobra djela. Pa svatko od nas zna da pametno vježbanje ili samo brzi hod nas čini poletnima i podiže raspoloženje, a mišići su čvršći. Pa ako su čvešći i ako redovito "rade" neće imati razlog spremati celulitne rezerve. Sve je to lančano povezano, sve ima svoj smisao i ciklički se ponavlja, samo u drukčijem obliku.

Kako bismo iskoristili blagodati bioritma potrebno je vježbati, ali... vježbe koje najviše sagorijevaju masnoće troše manje manje od 50% vaše snage i trebaju se izvoditi dovoljno dugo, barem 30 minuta. Najvažnije što se tiče vježbanja je da uvijek vježbate minimalno 30-45 minuta i da vježbate redovito.

Treba izbjegavati vježbu tijekom razdoblja kad su stanice blokirane inzulinom. Beskorisno je mučiti se nakon obroka. Izaberite vrijeme kad ima najviše tvari koje pospješuju oslobađanje zaliha, a to je između 7 i 8 sati ujutro. Drugi pogodni trenuci: kasno prijepodne prije ručka ili pak navečer oko 18 ili 19 sati prije lagane večere. Najbolja vježba, svima dostupna i sigurno uspješna je brzi hod!



Ako imate celulit, najveću korist ćete iz tog blagonaklonog bioritma izvući ako masirate bokove i noge prije spavanja.

Stanica ujutro treba energiju i da tada najlakše oslobađa rezerve - Zato, početak dana trebamo rezervirati za hranu s najviše kalorija koja se najlakše sprema kao rezerva, odnosno brze ugljikohidrate.
Navečer, međutim, stanica radi ekonomično i ima naviku pohranjivati zalihe, a posebno voli glukozu. Zbog toga treba dati prednost večeri od ribe i povrća. Kako tijekom dana ne bismo upali u zamku gladi, znamo da je najbolji način da pod svaku cijenu sačuvamo ritam obroka, a posebice ne zaboravimo doručak.

I naše će tijelo raditi za nas, samo ako ga poštujeno, kao i njegove prirodne procese... I to je sva mudrost bioritma! Kada bih ovo poštivala, malo više šetala, malo izbacila čokoladu u večernjim satima, moj bioritam i ja bili bismo najbolji prijatelji!!!

- 15:01 - Komentari (6) - Isprintaj - #